The Cultural Garden of Amsterdam

05 Jul 2017

Rembrandts verjaardag

Op zaterdag 15 juli 2017 is het 411 jaar geleden dat Rembrandt geboren werd. De ondernemers uit de Jodenbreestraat en Sint Antoniesbreestraat in Amsterdam vieren deze bijzondere dag met een groot straatfeest genaamd Rembrandt Art Festival.

Beide straten zijn feestelijk versierd en gevuld met kramen van de Sunday Market en individuele (amateur)kunstenaars waar o.a. kunst, ambachtelijke producten, hippe kleding en streetfood te koop is. In beide straten zitten streetart kunstenaars te werken en er is volop ruimte om ook zelf te schilderen en deel te nemen aan diverse workshops. Aangevuld met leuke activiteiten voor kinderen, muziek en eten en drinken wordt het dit jaar weer een uitbundig verjaardagsfeest.

In het monumentale pand wat nu Museum Het Rembrandthuis is, heeft Rembrandt tussen 1639 en 1658 gewoond en gewerkt. Aan de hand van een inventarislijst uit de zeventiende eeuw is het huis uiterst zorgvuldig heringericht met meubels, kunst en voorwerpen uit die tijd. Bezoek zijn atelier, de oude keuken en woonkamer en waan je in de zeventiende eeuw. Het huis vertelt het verhaal van Rembrandt de mens, de kunstenaar, de leermeester, de ondernemer en de Amsterdammer. Het museum bezit een bijna complete collectie etsen van Rembrandt en ontwikkelt inspirerende tentoonstellingen over Rembrandt zelf, over zijn voorgangers, tijdgenoten en leerlingen. Tevens is het de plek waar het werk van hedendaagse kunstenaars, die zich hebben laten inspireren door het werk van Rembrandt, wordt getoond.

Museum Het Rembrandthuis, Jodenbreestraat 4, 1011 NK Amsterdam
Openingstijden: Dagelijks van 10 tot 18 uur

Gepost door Birre Yazar-Walvis
ga naar artikel