The Cultural Garden of Amsterdam

Bereikbaarheid

Openbaar Vervoer

TREIN


Neem de trein naar Amsterdam Central Station. Vanaf daar is het een kwartiertje lopen naar de Plantagebuurt. Of neem een tram, metro of bus.

TRAM


Tram 9 rijdt vanaf Centraal Station naar en door de hele Plantagebuurt. Tram 14 rijdt vanaf de Dam naar en door de Plantagebuurt

METRO


​De Metro vertrekt
vanaf Centraal Station en stopt op Waterlooplein. De beste uitgang voor de Plantage is station Nieuwe Herengracht.

BUS


Het noordelijke deel van de Plantagebuurt is het beste te bereiken met bus 22 (richting Indische buurt) en bus 48 (richting Borneo Eiland). Ze vertrekken beiden vanaf het Centraal Station bij de bushalte bij het Prins Hendrikplantsoen, voor het Victoria Hotel. Stap uit bij de bushalte Kadijksplein/Scheepvaartsmuseum.

AUTO

Neem vanaf de A10 afslag S114 (Zeeburg, Artis, IJburg). Als je naar Artis gaat, kun je parkeren op het Artis parkeerterrein. Anders kun je ook terecht in de Parkeergarage Markenhoven in de Anne Frankstraat of in de parkeergarage van het Stadhuis en het Muziektheater (Waterlooplein 28).

Fiets

Ontdek onze hoofdstad als de ware Amsterdammer: op de fiets. Er zijn in de hele buurt plekken waar je een fiets kunt huren. Eén van onze favorieten is MacBike op het Waterlooplein. Vraag om de kaart met een fietsroute door de Plantage en stap op de pedalen. Pas wel op, Amsterdam is druk, fietsers rijden snel en roekeloos en overal rijden auto’s, taxi’s, bussen en trams.

Geldbesparende tip​


​Bij sommige fietsverhuurders krijg je 25% korting met de I Amsterdam City Card.

RONDVAARTBOTEN

Er zijn twee rondvaartrederijen die hop on – hop off routes aanbieden die bij de meeste musea en attracties in de Plantagebuurt stoppen. Beiden vertrekken dagelijks elk half uur. Met een dagkaart kun je alle bezienswaardigheden in je eigen tempo bezoeken.

De hop on - hop off rode lijn Canal Bus van de Canal Company 

De hop on - hop off Museumline van Lovers Company

x

28-February-2015

Spaanse Meesters in Amsterdam

Tot 29 mei is de tentoonstelling ‘Spaanse Meesters uit de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya’ te bewonderen in de Hermitage. De tentoonstelling spitst de aandacht op de bredere context van de schilderkunst in de Spaanse Gouden Eeuw (tweede helft zestiende en zeventiende eeuw) en de nagalm en het vervolg in latere eeuwen.

Er komen Spaanse meesterwerken aan bod uit de regeerperiode van Filips II, de absoluut monarch van een koloniaal rijk, die er strenge richtlijnen op nahield voor de katholieke schilderkunst. De periode die volgt, wordt beheerst door onder andere Francisco de Zurbáran, ook wel bekend als de Spaanse Caravaggio.

Vele facetten uit de Spaanse geschiedenis passeren de revue in deze kunstcollectie, zoals de gruwelen van Napoleons verovering in 1808, het stierenvechten en het mediterraanse kroegleven. De variatie van de tentoonstelling komt ook terug in de diverse Spaanse schilderstijlen. Barok, rococco, dramatisch realisme en spiritueel minimalisme wisselen elkaar af.