x

28-February-2015

Spaanse Meesters in Amsterdam

Tot 29 mei is de tentoonstelling ‘Spaanse Meesters uit de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya’ te bewonderen in de Hermitage. De tentoonstelling spitst de aandacht op de bredere context van de schilderkunst in de Spaanse Gouden Eeuw (tweede helft zestiende en zeventiende eeuw) en de nagalm en het vervolg in latere eeuwen.

Er komen Spaanse meesterwerken aan bod uit de regeerperiode van Filips II, de absoluut monarch van een koloniaal rijk, die er strenge richtlijnen op nahield voor de katholieke schilderkunst. De periode die volgt, wordt beheerst door onder andere Francisco de Zurbáran, ook wel bekend als de Spaanse Caravaggio.

Vele facetten uit de Spaanse geschiedenis passeren de revue in deze kunstcollectie, zoals de gruwelen van Napoleons verovering in 1808, het stierenvechten en het mediterraanse kroegleven. De variatie van de tentoonstelling komt ook terug in de diverse Spaanse schilderstijlen. Barok, rococco, dramatisch realisme en spiritueel minimalisme wisselen elkaar af.

9 karakteristieke hotels

1 Ecomama Hotel
Valkenburgerstraat 124
Phone: +3120 770 9529
www.ecomamahotel.com
 
Ecomama combineert op perfecte wijze de gezelligheid van een buurthuis met duurzame idealen én de gastvrijheid van een hotel. Hun zeven verschillende kamertypes zijn geschikt voor iedereen, van ‘El Cheapo’, voor degenen met een klein budget, tot ‘Double Deluxe’ voor romantische types die iets meer comfort willen.
 
2 Lloyd Hotel

Oostelijke Handelskade 34
+31205613636
www.lloydhotel.com

Het Lloyd Hotel in Amsterdam is het eerste (sterren) designhotel ter wereld waar iedereen zich thuis kan voelen, of het nou de backpacker of de zakenman betreft. Het Lloyd is een icoon van Dutch Design, gevestigd in een historisch gebouw. De Culturele Ambassade van het hotel organiseert er met regelmaat exposities, lezingen en evenementen die voor zowel gasten als andere geïnteresseerden toegankelijk zijn.

3 Hotel Parklane

Plantage Parklaan 16
+31206224804
www.hotel-parklane.nl

Gelegen tegenover het prachtige Wertheimpark, biedt dit monumentale negentiende-eeuwse herenhuis authentieke, comfortabele kamers en een fraai uitzicht.

4 Hotel Rembrandt
Plantage Middenlaan 17
+31206272714
www.hotelrembrandt.nl
 

Alle zeventien kamers van dit hotel hebben reproducties van de bekendste schilderijen van de grote meester aan de muur hangen. De mooie antieke ontbijtkamer en de internationale bibliotheek geven uw verblijf net dat beetje extra. 

5 Eden Lancaster Hotel

Plantage Middenlaan 48
+31205356888
www.edenlancasterhotel.com

Dit rustige statige hotel ligt midden in de Plantagebuurt, tegenover Artis en naast een mooi park. De 91 comfortabele kamers bieden alles wat je nodig hebt voor een aangenaam verblijf. 

6 Hotel Allure

Sarphatistraat 117
+31204283707
www.hotelallure.com

Dit gloednieuwe hotel heeft achttien verschillende kamers en stuk voor stuk zijn ze elegant, modern en comfortabel. Het hotel is goed bereikbaar, metro- en tramhaltes liggen voor de deur.

7 The Bridge Hotel
Amstel 111
+31206237068
www.thebridgehotel.nl

Dit knusse hotel met drieënvijftig kamers staat naast het beroemde theater Carré. Het is één van de laatste particuliere hotels van de stad en ademt daardoor de sfeer van een intiem familiehotel. Vanuit enkele kamers heb je prachtig uitzicht over de Amstel. 
8 Amsterdam Tropenhotel

Linnaeusstraat 2C
+3120692 5111
www.amsterdamtropenhotel.com

Gesitueerd tussen het Oosterpark en het Tropenmuseum, biedt het Tropenhotel het beste van twee werelden: een rustige groene omgeving en een overvloed aan leuke barretjes en restaurants in de buurt.

9 Amstel Hotel

Professor Tulpplein 1
+3120622 60 60
www.amsterdam.intercontinental.com

Wie overweldigende 5-sterren luxe zoekt, moet naar dit schitterende hotel aan de Amstel: de thuisbasis voor zowel rocksterren als presidenten. Het statige en luxueuze hotel, met een flamboyante geschiedenis en een veelvuldig bekroonde keuken, behoort tot de absolute top in Nederland en ver daarbuiten.