x

28-February-2015

Spaanse Meesters in Amsterdam

Tot 29 mei is de tentoonstelling ‘Spaanse Meesters uit de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya’ te bewonderen in de Hermitage. De tentoonstelling spitst de aandacht op de bredere context van de schilderkunst in de Spaanse Gouden Eeuw (tweede helft zestiende en zeventiende eeuw) en de nagalm en het vervolg in latere eeuwen.

Er komen Spaanse meesterwerken aan bod uit de regeerperiode van Filips II, de absoluut monarch van een koloniaal rijk, die er strenge richtlijnen op nahield voor de katholieke schilderkunst. De periode die volgt, wordt beheerst door onder andere Francisco de Zurbáran, ook wel bekend als de Spaanse Caravaggio.

Vele facetten uit de Spaanse geschiedenis passeren de revue in deze kunstcollectie, zoals de gruwelen van Napoleons verovering in 1808, het stierenvechten en het mediterraanse kroegleven. De variatie van de tentoonstelling komt ook terug in de diverse Spaanse schilderstijlen. Barok, rococco, dramatisch realisme en spiritueel minimalisme wisselen elkaar af.

NEMO Science Museum

NEMOSCIENCEMUSEUM.NL

Vijf verdiepingen met tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops. In principe gericht op kinderen, maar ouders zullen zich hier ook zeker goed vermaken. Wat je hier ook doet, grote bellen blazen, door het menselijk brein wandelen, de oorsprong van het leven ontdekken of de wereld redden, je zult vol nieuwe energie NEMO uitwandelen en de wereld met andere ogen bekijken. 

Indrukwekkende architectuur van de Italiaanse architect Renzo Piano. Is het een boot? Is het een berg? Nee! Het is een science museum!

Ontdek en verbreed je horizon met de leuke proefjes en experimenten

Het meest spectaculaire dakterras van Amsterdam; een prachtig uitzicht, een leuk waterpark en heerlijke lounge-stoelen

Tip

Vergeet niet om het dak op te gaan. In de nieuwe tentoonstelling op het dakplein ontdek je de kracht van zon, wind en water. Het is ook het beste terras met panoramisch uitzicht over Amsterdam. En het leukste is nog: de toegang is gratis!

Het blazen van gigantische bellen is een van de topattracties van Amsterdam (en ja, ook voor volwassenen!)